Ons familiebedrijf

Ondertussen zijn we de 5e en 6e generatie die dit prachtige product verkopen. Infill voor voetbalvelden, kurk voor de wijnfles en nog veel meer. Zie beneden ons verhaal.

Familiebedrijf sinds 1845 in het prachtige product kurk.


Kurk-wand is een onderdeel van een familiebedrijf, gespecialiseerd in alles omtrent het product kurk. Al meer dan vijf generaties heeft de familie ervaring met het natuurproduct. In de 18de eeuw startte het bedrijf Wd. P. Kies en Zn, en later verandert in Kies Kurk anno 1845 BV. Eind van de vorige eeuw is Kieskurk samengegaan met Amorim, ook een familiebedrijf uit Portugal. Inmiddels is Amorim wereldmarktleider geworden in alle onderdelen van het kurkproduct.

De samenwerking tussen Kieskurk en Amorim is altijd vruchtbaar geweest en duurt nog steeds voort. Ervaring in het product kurk is enorm belangrijk. Je dient de verbanden te kennen tussen de kurkschors (virgincork), die net van de kurkeik afgehaald wordt, tot aan de kurkstof, dat uiteindelijk wordt gebruikt voor het verwarmen van de fabrieken in de winter. Niets wordt weggegooid!
Ondertussen is onze familie actief in drie verschillende producten van Kurk: kurksluitingen, kurkgranulaat voor kunstgas voetbalvelden & kurkwanden!

Binnen de Benelux leveren we mijoenen wijn- , bier- en dopkurken op een jaarlijkse basis. Goede kans als je een fles wijn opentrekt dat die van Kieskurk komt. In de laatste jaren is de kurk sluiting ook weer "in" en merken we dat de vraag weer toeneemt.

KiesKurk wil alle kunstgras voetbal velden in Nederland voorzien van het prachtige natuurproduct kurk granulaat. Naast het onderzoek dat we samen met de KNVB hebben uitgevoerd over deze infill zijn we een gecertificeerde leverancier die ook door KIWA ISA wordt gecontroleerd. Dit heeft er voor gezorgd dat er elk jaar ongeveer 50 velden bij komen in de Benelux waar we op kurkgranulaat wordt gevoetbald.

Play Video

Kom in contact!

Mis je wat binnen het assortiment of wil je ons wat anders vragen? Laat het ons hieronder weten.